Thursday, February 10, 2011

Lake Taupo

Amboi mak dah bersawang blog saya nih... lamanya tak update... skrg dah Feb 2011.. last update May 2010... byknya cerita yg nak diwar2... tak apa.. sikit2 lama2 abis le tu... Okay bersambung dari post saya yg terakhir iaitu sampai di Lake Taupo. Lake Taupo is the biggest lake in NZ. Memang besar dan cantik... Kami sampai dah petang, jadi Halim ke I-site untuk cari tempat bermalam percuma untuk caravan. Kami bermalam di kawasan camping dekat dgn sungai... Beli makanan di Subway, makan dan kami terus tidur....

Pagi2 kami bersiap untuk melakukan aktiviti yg telah kami rancang... nak pi memancing udang yeay! Hajat hati nak pancing kejab ajer... disebabkan budak2 excited, makan 2 jam jugak duduk kat situ... tapi sekoq udang pun tak dpt.. akhirnya kami dah kebuluran dan pi makan garlic butter prawns kat restoran tu ajer..... Selepas makan... kami meneruskan perjalanan ke Gisborne...

Dalam perjalanan ke Lake Taupo....budak2 yang keletihan....



Permandangan Lake Taupo


Sempat posing masa baru2 smpi...

Lagi di Lake Taupo


Ni kawasan dlm perjlnan kami nak pi tidur....

Tak pasti apa aksi yg budak b3 ni kena buat... babah yg suruh ler tu!

Pagi di Lake Taupo...




Di kawasan nak pancing udang...


Inilah rupa budak2 yg excited memancing... camne le nak dpt udang... bising berckp ajer...

kawasan di Prawn Park


Yang ni salmon...

Bagi salmon makan...

Mulut muncung sebab kena sebut "Prawn"

Dah nak abis, baru teringat nak amik gambar hehehe..

Beberapa kwsn air panas di Lake Taupo...

Mula bergerak ke Gisborne...

1 comment:

  1. salam kak...kami bercadang nk ke Gisborne...apa yang menarik di sana ye?

    ReplyDelete