Friday, April 23, 2010

Cuti sekolah (Part 1)

Hai.. blog dah bersawang sbb dah lama tak "bersihkan"... :) hari ni nak update pasal percutian kami di North Island masa cuti sekolah yg lepas. Sepatutnya kakakku, Adenah & abg ipar join holiday tapi disebabkan kakak kena stroke, terpaksa ler dibatalkan. Memandangkan aku & Halim dah sewa semua... kami teruskan juga..

Perjalanan bermula dari Dunedin Ke Christchurch naik kereta... pastu kami naik train dari Chc ke Picton. Dari Picton kami naik feri ke Wellington. Dalam feri aku mabuk laut.. so tak ler amik gambo byk2...
Bergegas nak naik train... biasa lerkan lambaaat!
Dalam train tgh makan... 
Ni lak nak pi naik feri.. aini dan maknya dah siap2 makan pil mabuk.. hehehe



Dlm feri... aku mabuk laut so tak ler jln2 sgt dlm feri... budak2 & abah dia enjoy ler.. aini pun sama tak mabuk.. heran gak maknye pun makan jugak pil cegah mabuk tapi tetap mabuk.

Sampai di Wellington, tidur di motel... malam tu dinner kat Kayu Manis.. ok ler makanannya tapi mee gorengnya tak sesedap yg kat rainforest lagik... Esoknya kami pi amik campervan dan terus pi Te Pa Pa Museum... tpt wajib pi kalu kat Wellington.
Ni ler campervan yg kami sewa utk 5 hari seterusnya.....
Depan Museum Te Papa....
Salah satu artifek kat muzium tu...

Selepas melawat muzium Te Papa tu.. kami pun meneruskan perjalanan ke Palmerston North.. bermalam di rumah kawan kami, Izat & Raja Linda. Thanks to them.. makan nasi daging dan jumpa jugak satu famili lain di sana... Esoknya kami memulakan perjalanan kami. Bersambung...

3 comments:

  1. kak,
    tak tau pulak akak mabuk laut.. hehe.. lama ke naik feri tu sampai kena ambik pill?

    ReplyDelete
  2. haha mabuk laut esp bila nak berbuai2 dilambuk ombak... picton-welly 3jam naik feri!

    ReplyDelete
  3. busu, waaa...macam best je!
    hehehe.suka la budak-budak tue ea?
    hahaha. :D

    ReplyDelete