Friday, January 8, 2010

Tetamu dari Melbourne, Australia

Sebulan lebih tak update blog.... baru ada kesempatan ni.. mula2 nak cite psl kwn dari Melbourne. Namanya Norashikin dan suaminya Norizan. Depa bdua dtg tidur di rumahku 2 mlm.... perjlnan mereka bmula dari Melbourne ke Christchurch. Kemudian baru turun ke Dunedin. Kami bawa mereka pergi collect cockles, melawat Larnach Castle, University of Otago, dan sekitar Dunedin. Dua mlm mmg rasa sekejab sahaja... cuaca pun masa tu mendung2...


Aini dan Ahmad dgn semangatnya mengutip cockles... tapi yg sebenarnya mrk bdua ni nak main2 air dan pasir.


Cockles yg begitu byk smpi tak tentu arah nak amik!


Nak pi ke pantai pulak sbb budak2 nak main air laut, cuaca sejuk tul masa nih....


Gambar hubby dgn Norizan.... dan gambar budak2 yg melonjat2 keriangan dpt main air laut yg sejuk cam ais!


Permandangan di Port Chalmers...


Marai atau balai org Maori di Tairoa Head...


Ini tempat wajib pergi bagi setiap tetamu yg kami bawak.... Clock Tower University of Otago... classic building!






Aini buat muka sbb tak mau amik gambar atas kerusi tu!

Hari terakhir di Dunedin, mereka melawat Baldwin St, jalan tercuram di dunia, kilang Cadbury dan Chinese Garden... masa tu aku tak ikut ler... kemudian Shikin dan Norizan bergerak ke Te Anau utk meneruskan perjlnan mereka... Hmmm Shikin ada txt dan call bagitau yg NZ ni mmg cantik... heheheheh tahu tak per! tu yg buat tak mau balik tu....

No comments:

Post a Comment