Monday, May 11, 2009

What a nice day!

Hari ini matahari sudah memunculkan diri...... alhamdulillah... Hujan hujan hujan sejak weekend lepas... semalam (khamis) baru matahari memunculkan diri.. Hari ni bosan, tak de mood nak study.... kaco Yana, ajak dia pi lunch kat Rainforest.... so now perut dah kenyang.. ngantuk pulak hehehe.... Tadi pi amik tiket utk balik Malaysia... tiket nak ke Bangkok pun dah book. Okay settled...

Now nak kena pikir pasal nak ke Auckland pulak. On 23/5-30/5, insyaallah kami sekeluarga nak bcuti di Auckland.. bandar terbesar di NZ, terletak di utara NZ North Island. Kereta sewa dah book, accomodation dah book... cuma nak settlekan shuttle to/from home to Dud airport dan accom at Rotorua. Okay nanti akan ku ceritakan pasal cuti2 NZ nih!

Hmmm hari ni nak cerita pasal bil elektrik. biasanya bil elektrik dalam $170++, jarang smpi $200. Alih2 bulan ni $241... amboi mak! terperanjat beruk aku! last month $176... tu baru on heat pump every day from 5.30am to 9.30am... bukan 24 hours.... jadi log burner kat rumah tu kena ler berkhidmat 24 hours... utk jimatkan elektrik... pagi2 tetap on heatpump sbb anak2 ku nak ke sekolah... budak berdua tu, lepas mandi kena mengadap heatpump, utk hangatkan badan depa.... Ni menunjukkan winter sudah mai... mmg pernah smpi $300++ masa kat rumah lama sbb on heatpump 24 hours for 2 weeks. Inilah gambar log burner kami yg berjasa... terletak di dining room, kecik ajer... tapi bole panaskan our dining room smp 38C... Gambo yg lagi dua kat bawah nilah 3 org pertama, gunung payungku... ntah bila depa bertiga ni posing siap dgn beanie, glove & mafla... takku tahu.. bila tanya hubby, rupanya masa tu aku tidur sbb kepenatan balik dari ofis...









Malam tadi tiba2 my beloved hubby cakap, "Kita beli portable heatpump nak?" Berkerut dahi aku pikir, buat apa? Rupanya nak letak dalam bilik kami sebab bilik kami adalah bilik yang paling sejuk... Kalu ada matahari, jadi bilik yang paling panas... sbb ada byk tingkap. Aku pun iyekan aje ler.... pandai2 ler dia survey nak beli kat mana. Okay nanti update lagi blog. Gotta go! Chiow!

1 comment:

  1. rumah saya nanti mesti kena cari yang ada log burner and heatpump... mahalnya bil elektrik kak..
    wah, best la nak pi Auckland..

    ReplyDelete