Sunday, May 10, 2009

Apabila angin dari Antartika sampai ke NZ....

Pagi2 lagi anakku yg sulung Aini dah bangun dan berkata, "Mom, I don't want to to school. I feel dizzy" Ai... apsal pulak tak sihat anak daraku ini.. mmg sah le dia tak sihat sbb kalu tidak, dia mesti excited nak ke sekolah..... tak macam anak bujangku, Ahmad... tiap hari kalu nak ke sekolah, dia akan merengek2 tak mahu... tapi kalu hari tu dia kena pergi "after school program", excited pulak dia...

Jadi hari ni aku tak ke ofis sbb ada 2 org budak kat rumah nak kena jaga.. my hubby keje siang pulak... takkan nak bagi nenek sorang2 jaga 2 org cucu dia nih... Iffah memang aku tak hantar ke home-based child care every Monday sebab org yg jaga dia tu kata cuma iffah aje nanti sorang2 kalu aku hantar hari Isnin. So terpaksa le stay kat rumah... mmg sah keje study aku tak bole nak 100% concentrate... apa nak kata... hmmm semalam baca satu article about Yusuf Islam aka Cat Steven.. aku tertarik dgn a phrase quoted "To be what you must, you must give up what you are"... Macam2 interpretasi yg bole kita buat...

Sudah beberapa hari Dunedin ni sejuk... tapi yg aku suka Christchurch lagi sejuk... hahahahah.. selalu org Chc eksyen kata Dunedin sejuk.... now depa pulak lagi sejuk.... angin Antartika sudah smpi... ni yg orang kata "cold snap"... mmg rasa mcm winter! Ramalan cuaca kata hujan sampai Rabu.... Weather foreast ni dah jadi cam best friend kat sini. Kat Mesia, tak heran pun pasal ramalan cuaca... kalu tak hujan, panas ler hehehehehe...

1 comment:

  1. makkk, dah sejuk ka? susah hati nya saya.. by the time kami sampai mesti lagi sejuk..

    ReplyDelete