Thursday, March 19, 2009

Flower Show

Salam... agak lama tak update blog... hahahaha ayat standard ler.. actually dah lama tulis tapi tak sempat nak post..... nak cite pasal pi Christchurch sebab ada Flower show. On 14/3-15/3) we went there. It took about 5 hour long drive from Dunedin (Dud) to Chc. Kalu nak tahu Chc ni kira bandar terbesar di pulau selatan NZ dan bandar kedua terbesar di NZ (selepas Auckland). Kami tidur di rumah Kak Ita dan Cik Din, kenalan kami di sini. Mereka dah lebih 6 tahun menetap di Chc sebab Cik DIn study Master dan Phd di Univ. of Canterbury.

We arrived in Chc at 10pm... borak2 dgn tuan rumah smpi tgh malam. Esoknya dalam pukul 12++ kami pun bergerak ke tpt Flower Show. Ni dia photo2 aksi2 kami sewaktu di sana.

We headed on to Flower show on midday.. kami anak beranak ajer.. nenek tak ikut sebab kami tak advise utk ikut takut dia penat jalan.... Kalau sesiapa yg pernah pegi event kat Malaysia yg dikenali sebagai "Laman", mungkin dapat agak apa itu Flower Show... eleh tengok nama pun dah tahun kan, pameran bunga. Kami smpi dalam pukul 1pm, org tak ler ramai sgt.. biasa ajer... cuaca pun okay.... sunny day! Cuma most of the flower decoration tu diletakkan dlm khemah... ada dlm 4-5 khemah...dah tu setiap khemah nak masuk, dia punya queue bole ler tahan pjg.... Jadi kami decide utk tgk2 garden decoration dulu... cantik2 jugak... bawah ni gambar2 nya..

ni garden yg salah satu aku minat.. nampak tenang ajer...

yg ni pulak kalu sapa2 yg nak kawin ikut tema "taman".. garden wedding ler....

haha ni pulak bagi aku serabut.. yg herannya bole dpt Gold award!

Lepas dah tgk2 garden deco, kami decide nak masuk dlm khemah utk tgk flower deco pulak... amboi mak queue dia punya le pjg.... risau jugak dgn budak 3org nih, takut depa bosan.. nasib baik iffah dah terlelap dlm stroller.. budak 2 org nih, apa akal nak bagi depa behave? jeng jeng jeng, apa lagi kena ler beli ice-cream utk senyapkan depa.... jadi Babah kena masuk queue, aku & anak2 layan ais-krim... yg best pulak.. sambil beratur2 tu ada entertainment cam muzik band, jugglers, dan org naik basikal road besar...



ni sebhgn gambar flower deco....











kesimpulannya, flower show ni mmg ler best bagi org2 yg minta dgn gardening dan bunga. Aku biasa ajer.. tak le minat bebeno.. tapi layan jugak.. anak2 pun ok, tak cranky.. apatak nye upah ais krim 3 kali! kami pulang pukul 5pm.... mmg letih!













































No comments:

Post a Comment