Tuesday, February 17, 2009

New Semester is coming...

Salam.... aku tak brape sihat sejak hari isnin lepas.. kena cold & flu.... tapi yg herannya, bila tak sihat nih... graph performance of my study naik mendadak... setelah lama idea2 tak keluar, tiba2 kuar pulak mencurah2... agaknya idea2 ni kuar sekali dgn pening2 kepala aku nih.. Alhamdulillah syukur! Insyaallah akan aku habiskan writing aku ni by Friday.. next week bole bagi kat sv.. probably he's back form the US by then!

Tak lama lagi semester akan bermula. Ada beberapa perkara yang aku suka dan tak suka bila mula semester nih.

Pertama, masalah nak parking kereta.. amboi mak! memang le susah nak parking.. undergrad students sudah mula datang dan bermulalah episod berebut parking space. As usual I arrive at about 9.10am, no more available parking spaces closer to my office. Akhirnya terpaksa ler parking jauh sikit dari office. However, the good thing is I can do some exercise walking... hehehehe nak harap pi exercise kat rumah or kat gymn, jangan le nak berangan!

Kedua, masalah bila undergrad ni mai... depa suka lah mabuk2.. jadi botol2 kaca bersepah2 kat depan rumah depa.. dgn kata lain kat tpt parking ler... pagi tadi, aku kena jadi tukang bersihkan parking space tpt aku park kereta sebab kaca2 botol merata2... aku takut nanti tayar ketaku bocor lak.. nanti tak pasal2 nak kena pi mekanik utk tampal tayar bocor... apa nak kata, mabuk2 tu dah jadi kewajiban atau lumrah kat sini...

Ketiga, bila dah mabuk2 tu.. macam2 ler aksi2 yg tak seronok mata memandang... kalu bole aku nak elakkan dari lalu tpt yg ramai budak2 bersidai2 kat depan rumah depa. Biasanya depa bersidai & mabuk2 bila cuaca terang/panas... Pernah sekali tu aku terkena balingan air bila budak2 ni main2 baling air. Pernah juga kena tahan dgn sorang budak, aku kena jadi story teller pulak kat depa.... Cis bila dah mabuk... depa dah tak bole nak control ler apa yg depa buat....

Keempat, lagi pasal mabuk... biasanya kalau hari Isnin... bila aku dpt letak kereta jauh sikit dari office, dan mulakan jalan.. mcm2 aku nampak kat path way... selain dari botol2 kaca yg elok dan yg pecah berderai, mcm2 benda... kekdg tu naik loya tekak tgk... pernah aku jumpa sepentot (underwear ler) lelaki dgn najisnya.. ceh.. awat ler tuan punya sepentot tu, dah tak sempat bebeno ker melepaskan hajat... apa lagi yg aku nampak, kaca pintu pecah, kerusi/ couch berterabur.... kertas berteraburan... hmm mcm2... kalu aku bawak camera, nak jugak amik... tapi buat apa ler susah2 diri nak amik gambo...

Bila cakap pasal amik2 gambo ni, rasa macamnak aje beli mobile phone yg ada camera.... aku ni bukannya techno-savvy person, mobile phone aku tu asal bole anto txt, buat and terima call cukup ler.... tapi kekdg tu, bila tgk sesuatu yg menarik ker.. apa2 ker.. nak rakamkan.. tak de pulak camera... hehehe nak cari ler mobile phone nanti.. nanti aku survey2... ingat nak beli gps jugak.. nak bagi kat hubby.. as a present.. dah lama tak bagi dia present... hehehehe dia pun dah lama bebeno tak bagi aku present.. sama ler kita org berdua nih!

Okay chow dulu.... teringin nak minum bubble tea... hmm Lyn lak sibuk ari.. tak leh nak ajak lunch!

2 comments:

  1. hm.., takot gak ek
    kalo g kat oversea..
    mcm2 mende kene..
    huhu..btw, sume 2 x
    mg'halang ek? ghehe~
    sabo je la.... ^_^

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    xpe kak..
    khamis or jumaat kan ade..

    p/s: lupe ari pe akak bz mggu ni ;)

    ReplyDelete