Saturday, January 31, 2009

Dunedin, the best NZ's city to live in...

Salam,
Pagi tadi bila buka email, ada satu email tentang Dunedin, bandar yang telah ku diami ini dah 2 tahun dah! Tajuk berita dalam NZ Herald tu, "Revealed - NZ's best city to live in". Macamana Dunedin boleh dikategorikan tu ialah dari result survey yg dibuat. Antara factor2 nya ialah:
  • semangat kejiranan seperti hubungan dengan jiran2 yg mesra
  • kadar jenayah dan vandalisme yg kurang
  • keprihatian orang2 tempatan
Bila baca berita tu, mmg betul... sememangnya Dunedin ialah bandar yang memang best! Walaupun tak banyak shopping kompleks sbb aku ni mmg kaki shopping.. tapi so far pergi mana2, rasa secure!

Untuk baca berita selanjutnya, bole pi http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10554372

2 comments:

  1. ape ni kak.. same jek tajuk blog kite hahaha

    ReplyDelete
  2. apa nak kata... dah kita duduk tpt yg sama...

    ReplyDelete